Efter ett år utan seniorspel startade HC Wettern upp ett A-lag på nytt inför förra säsongen. Nu är det osäkert kring representationslaget igen. Förra årets tränarstab fortsätter inte och ersättare har inte hittats.

– Jag har försökt hjälpa styrelsen få tag på någon, men det går inget vidare. Just nu ser det ganska mörkt ut. Det är tråkigt om det inte blir något, säger Jonas Oskarsson, en av de tränare som tackat nej till en fortsättning.

– Jag håller redan på med både den äldre och yngre gruppen i hockeyskolan. Det blir för mycket med A-laget också, så det är därför jag tackat nej.

En annan av tränarna, Marcus Lindholm, ville hjälpa klubben att få igång ett A-lag till förra säsongen, men nu har han inte tid längre.

– Ska jag lägga tid på hockey igen vill jag att det ska vara seriösare. Det är bara en träning i veckan till exempel. Sedan förstår jag att det inte går att ha högre nivå om alla spelare och ledare ska hinna vara med, men om tiden ska läggas måste det vara på ”riktigt”, skriver han till MVT i ett sms.

HC Wetterns styrelseordförande Fredrik Jansson har inte gett upp hoppet om ett representationslag nästa säsong, men är inte heller särskilt hoppfull:

– Vi har i dagsläget inget A-lag, men vi har inte gett upp tanken. Styrelsen letar fortfarande efter en ersättare, men det ser inte ljust ut, säger han.

Dock har HC Wettern lösningar för A-lagsspelarna om det inte blir något nästa säsong.

– Vi har ett samarbete med Maif på ungdomsnivå och avsikten är att vi ska samarbeta även på seniornivå, genom att våra spelare erbjuds provspel där och kanske får spela för dem istället. Sedan är tanken att vi ska anmäla lag till J18 och J20, där de äldre spelarna kan få dispens för att spela.