Det var i mars 2016 som Söderköpingsbon skrev ett avtal med fiberföretaget IP-only om fiberanslutning till fastigheten som ligger i Söderköpings tätort, detta för 19 900 kronor. Men enligt mannen har han därefter inte hört något från företaget och i april i år bestämde han sig för att anullera beställningen av bredbandsanslutningen eftersom det var ett 24-månaders avtal han skrivit på. Men någon månad senare fick han till svar av IP-only att de kräver 6 900 kronor för att ta bort beställningen.

Nu har Söderköpingsbon gjort en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Det mannen främst reagerar på är att IP-only kräver honom på pengar efter att de 24 månaderna passerat.

Han skriver i anmälan: ”(...) jag anser det ska vara kostnadsfritt att säga upp avtalet efter 24 månader när de inte har varken hört av sig eller satt sin fot på min fastighet.”.

Det är inte den första ARN-anmälan som IP-only får emot sig och även Konsumentverket har fått in en större mängd anmälningar. Det har då ofta handlat om just bindningstid och avbeställningsavgifter.