Timmarna före smygpremiären är det full fart i den gamla industrilokalen på Koppargatan. Lokalen i sig ger New York-vibbar – i ena hörnet står ett air hockeyspel, i det andra ett flipperspel. Tittar man lite mer noggrant bland kläderna, inredningen och möblerna hittar man klassisk nordisk design i form av Bruno Mathssonfåtöjer och Fritz Hansenbord.

– Grannen har redan visat intresse för att köpa Bruno Mathsson-fåtöljerna, säger Timo Sandberg och ler.

Med Yellow väjer Norrköpingsbon nu att stå på egna ben.

Artikelbild

| Lugnet före stormen. Timmarna före fredagens smygöppning slår sig Timo Sandberg ner i en av de Bruno Mathssonstolar som är till salu.

– Efter att ha jobbat på Johnells i Linköping i 14 och två år på IKEA, kände jag att jag ville testa något eget, säger Timo.

Vännen, och delägaren, Calle Svensson och hans pappa Anders äger fastigheten i Ingelsta och det är här som Timo nu öppnar upp portarna.

– Det blir en blandning av gammalt och nytt. Alla kläder, som är av kända märken, är nya. En del möbler är second hand, men också nya. Jag är en Blocketfantast och har åkt runt i landet och köpt på mig grejer, säger Timo.

Han jobbar med en hållbarhetstänk.

Artikelbild

| Nytt och gammalt, kläder och inredning. I Yellow blandas det friskt.

– Dels har jag valt att inte använda målarfärg och liknande när jag gjorde i ordning butiken. Jag har heller inget storlager, jag köper in varor en och en. Vissa saker finns det bara ett exemplar av.

Inledningsvis kommer Timo och hans familjemedlemmar att ta hand om butiken, men han har planer på att anställa i framtiden.

Artikelbild

| Ett Fitz Hansenbord finns också på plats i butiken.

– Jag vill känna mig fram först.