Utöver valet av ny förbundsordförande ska man även diskutera framtiden för RFSU. En handlingsplan finns redan för många år framöver, men Charles Åkerblom Roskvist hoppas att man kan komma fram till en ny som sträcker sig till 2033, förbundets 100-årsjubileum.

Att RFSU fortfarande är relevanta efter så många år tror han beror på att sexualupplysning alltid behövs.

– Våra frågor kommer alltid vara betydelsefulla. Det är något som berör alla på ett eller annat sätt.

Kongressen brukar samla runt 150 deltagare varje år. Denna gång ska man rösta fram en ersättare till nuvarande förbundsordförande Kristina Ljungros som varit ordförande i sex år. Hittills har två kandidater anmält intresse. Charles Åkerblom Roskvist säger att RFSU:s huvudfrågor inte kommer förändras oavsett vem som väljs.

– Beslut tas i kongressen och det ändras inte för att vi får en ny ordförande. Det som däremot kan förändras är vad vi väljer att lägga fokus på. Så det är trots allt ett väldigt, väldigt viktigt val.

Den fråga som han anser är viktigast just nu är hur de kan bredda sexualupplysningen till större delar av samhället. Att efterfrågan finns är tydlig, säger han.

– Vi behöver bland annat bli bättre på att nå ut till migranter och flyktingar. Även till personer med olika typer funktionsvariationer. Det gäller att nå fler än dem som vi tidigare oftast jobbat mot, det kämpar vi verkligen med.