– Jag trodde verkligen inte att jag skulle komma in, säger Filip Olvenius som är mitt uppe i flyttbestyren.

– Trodde att jag tagit mig vatten över huvudet, tillägger han. Så jag blev självklart jätteglad när skolan ringde för att meddela att jag är en av 30 elever som kommit in på den, vad jag förstår, eftertraktade musikproducentutbildningen på BIMM (British & Irish Modern Music Institute) i London med sammanlagt 1 500 studenter som alla pluggar något musikrelaterat.

Han erkänner att självförtroendet är "så där", han vågar inte riktigt tro att den egna musiken är så bra. Vilken tur då att skolan såg hans potential och hörde av sig med en önskan om att han skulle satsa högre än han gjort.

Artikelbild

| Filip Olvenius lägger dagligen många timmar vid datorn, där han skapar egen musik. Nu hoppas han det ska bli hans yrke, tre års studier till musikproducent väntar i London.

– Jag fick skicka in fyra egenproducerade låtar och svara på en massa frågor. Bland annat ville de veta varför jag gjort som jag gjort under skapandet av min musik, hur jag tänkt, vilken teknik jag använt och vad jag har för mål i livet. Tanken från början var att jag skulle läsa ett basår, för att sedan läsa vidare de tre åren, men det kändes som de såg något i mig och det jag producerat, säger Filip Olvenius ödmjukt.

Om tre år är han färdigutbildad musikproducent och kan börja jobba direkt. Sedan är det många år tills Filip Olvenius är, som han säger, "uppe i den nivå han vill vara på" i branschen.

Om du får drömma fritt, hur ser framtiden ut då?

– Då vaknar jag upp på morgonen och känner att jag gör det jag älskar. Jag jobbar i Los Angeles, eller någon annanstans i USA. Men det kan också vara Stockholm. Så länge jag får jobba med musik varje dag är jag nöjd, tillägger han.

– Jag vill inte rikta in mig på en viss genre, men jag älskar rock så skulle gärna jobba med rockband. Inte helst etablerade, utan gärna de som står på gränsen till ett genombrott. Tänk att få hjälpa dem framåt, och vara en del av att de lyckas. Där har ni min dröm.

Under lördagen lyfter planet mot London med Filip Olvenius ombord med en resväska och gitarr. Han sticker inte under stol med att han är nervös. Det är en stor förändring i hans liv, ett riktigt äventyr som väntar den målmedvetne 21-åringen från Hultsfred.

– Jag har alltid producerat min och bandets musik. Men det är ju gjort hemma på mitt rum, med en dator mest som en hobby. Äntligen får jag ta det till en annan nivå, nu vill jag att det här ska bli mitt yrke.