Artisten Povel Ramel hade en koppling till Loftahammar, i och med att hans pappa hyrde ett hus i Källvik, ett hus som i folkmun brukar kallas för ”Paddan”.

I år är det 80 år sedan Povel skrev sin första revy där, ”Sommarfräknar”. Det uppmärksammas med en spelning av Povels Naturbarn, som består av Lotta Ramel, Mikael Ramel och Backa Hans Eriksson. De uppträder på utställningen lördagen den 31 augusti.

Själva utställningen öppnar på fredagseftermiddagen och pågår till söndag eftermiddag. Liksom tidigare år blir det en rad olika utställare och förstås en del musikunderhållning. LiTHe Blås och Överums Musikkår är redan klara.

Artikelbild

| Eva Wernqvist, Gert Hagman och Peter Johansson på platsen där tältet med det lokala mattorget ska vara.

Det har bildats en speciell grupp som jobbar med utställningen, i stället för att det som tidigare år ska ligga på intresseföreningens styrelse. Gruppen består av Eva Wernqvist, Gert Hagman, Peter Johansson, Thomas Svensson och Sofia Riedmüller. De välkomnar lokala företag att vara med och visa upp sig på årets utställning.

– Det ska vara en utställning, inte bara en marknad, säger Eva.

En nyhet är att det blir ett lokalt mattorg på grönytan mellan marinorna i år.

– Det är ett stort tält, där man kan sitta och äta lokal mat, säger Peter.

Överhuvudtaget kommer mer av utställningen att ligga nere vid sjön, efter ett par års frånvaro där. Arrangörerna planerar "två bra händelser" i det här området, men exakt vad det blir, är inte klart än.